Keramiek

Keramiek in alle vormen voor elke dag.

De vaste collectie serviesgoed bestaat uit 4 lijnen: Schalen ‘Emma’, borden ‘Soof’, mokken ‘Teun’ en kommen, Cato. Deze items variëren in vorm, kleur en functie. Van een favoriete mok om rustig de dag te starten tot een feestelijk gedekte tafel voor een diner met familie en vrienden. De items hebben vaste vormen en afmetingen. Handig voor als je een extra mok, schaal of bord wilt. Hoe goed ik ook kan draaien, het is en blijft handwerk en dat betekent dat geen enkel item 100% hetzelfde is, maar ja, is dat ook niet een deel van de charme?

Een Lottie Bakt product is duurzaam en kost waarschijnlijk iets meer, dan je misschien gewend bent. We weten allemaal dat handwerk  duurder is dan massaproductie. Wist je dat grote keramiek producenten tot wel 25% van hun productie afkeuren en weggooien. Hoe duur(zaam) is dat? In mijn werkplaats hergebruik ik klei, ben ik zuinig met water, vang glazuurresten op en stook mijn oven zo veel mogelijk overdag om gebruik te maken van zonne-energie. Het belangrijkste is, dat mijn liefde is meegebakken in de kommen, borden, schalen en mokken en dát krijg je er gratis bij!

Naast de vaste collectie maak ik vrij werk. Denk aan: grote schalen, vazen, kandelaars, wierookhouders en kleine kommetjes. Fijne cadeautjes en hebbedingetjes.

Nieuws & inspiratie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang styling inspiratie,
berichten over nieuwe items of glazuren, deelname aan markten, open atelier dagen, B-keuze verkoop en avonturen van de fietsende keramist.