Over Lottie

Keramiek voor elke dag.

“A thing of beauty is a joy forever”. Een uitspraak die ik graag gebruik en toepas wanneer ik zelf  iets koop. Liever 1 keer iets moois dan 3 keer spijt.  Ik zoek en vind inspiratie door buiten zijn: fietstochten (alleen, maar niet eenzaam),  wandelingen, vogels, planten, hommels en bijen in de tuin. Ik maak het niet al te zweverig, want ook gezin, vriendinnen, Instagram en musea laten de boel borrelen. In mijn werk streef ik naar een balans tussen vorm, kleur en functie. Wanneer die 3 elementen bij elkaar komen zie je dat. Zo ontstaat, A thing of beauty. 

Ambachtsvrouw noem ik mijzelf.  Het maken van gebruiksvoorwerpen is mijn uitdaging.  Toegepaste kunst, design, is inmiddels een jarenlange liefde. Gestart als houtrestaurator, via diverse banen uiteindelijk achter de draaischijf beland. Vieze handen, warm in de zomer, koud in de winter.

Klopt, je kan mij een laatbloeier noemen. Pas op mijn 50ste gestart met dit oeroude, mooie en uitdagende ambacht. Heeft dat ook voordelen? Ja, levenswijsheid, geduld, een netwerk en meer vrij besteedbare tijd helpen om diep in de do’s and dont’s te duiken.

In mijn atelier of werkplaats verwerk ik klei tot mokken, kommen, borden, schalen en vazen. Kneden, draaien, bakken, glazuren. Elke stap heb ik in de hand. Soms alles onder controle soms chaos want hoe langer je mee draait hoe verder je komt en hoe complexer de uitdagingen. Leuk ? Ja. Altijd ? Nee.

Nieuws & inspiratie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang styling inspiratie, geplande activiteiten zoals deelname aan markten of een Open Atelier. Maar ook nieuwe producten of glazuren, B-keuze verkoop en grote en kleine wetenswaardigheden uit het leven van een fietsende keramiste.